iPhone6

iPhone 6 … το νεότερο «παιδί» της Apple που ήρθε στον κόσμο πριν από περίπου δύο μήνες, συγκεκριμένα στις 9 Σεπτέμβρη, κι έχει ήδη κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει γι’αυτο!!
Το νέο smartphone από την Apple είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές: iPhone 6 και iPhone 6 Plus και, όπως διαφαίνεται ήδη, ξεπερνάει κατά πολύ κάθε προσδοκία των καταναλωτών! Τρία από τα βασικότερα χαρακτηριστικά (κοινά και στις δυο εκδοχές) είναι, οι μεγαλύτερες οθόνες υψηλής ανάλυσης Retina HD, ο ταχύτερος επεξεργαστής και το νέο design με πιο ‘καμπυλωτές’ γωνίες κι ένα πιο «ραφιναρισμένο» και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα, όπου από την πρώτη κιολας επαφή δίνει την αίσθηση ενός “premium” προιόντος.

Με οθόνη Retina HD 4,7″ και ανάλυση 1334×750 pixel, το νέο iPhone 6 είναι το λεπτότερο iPhone που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με καινούριο πανίσχυρο επεξεργαστή Α8 αρχιτεκτονικής 64bit και Touch ΙD, διατίθεται στην αγορά σε τρία διαφορετικά χρώματα. Ο φακός του iPhone 6 μοναδικός, επιτρέπει στα 8 megapixels ασύλληπτης ποιότητας φωτογραφίες και Full HD βίντεο (1080p/60fps) , που όμοιά του δεν υπάρχουν σε άλλα smartphones της αγοράς ως τώρα. Απο την άλλη, η εκδοχή του iPhone 6 Plus με οθόνη Retina HD 5,5″ και ανάλυση 1920×1080 pixel, καθιστούν το iPhone 6 Plus το μεγαλύτερο iPhone που φτιάχτηκε ποτέ.
Το μόνο μειονέκτημα των smartphones της Apple ως τώρα ήταν η γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας που είχε σαν αποτέλεσμα την χαμηλών επιδόσεων αυτονομία της συσκευής. Αυτή τη φορά, στην προσπάθειά της για συνεχή βελτίωση και εξάλειψη οποιουδήποτε μειονεκτήματος, η εταιρία μεγαλώνει το μέγεθος των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus και δίνει περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία επιτρέπει περίπου 14-24 ώρες διάρκεια κλήσεων σε 3G δίκτυα, 50 έως 80 ώρες διαρκούς μουσικής ακρόασης, και 11-14 ώρες συνεχούς θέασης βίντεο σε ανάλυση High Definition (HD). Σε αυτό συμβάλει και ο νέος, ταχύτατος και ισχυρός όσο ενός laptop επεξεργαστής 64-bit Α8 της Apple, ο οποίος υπόσχεται μικρότερη υπερθέρμανση και ακόμη μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας.
Με γραφικά (graphics) 84 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, το mobile gaming αποκτά νέα διάσταση και γίνεται η απόλυτα απολαυστική εμπειρία. Κορυφαίοι game developers σαν τη Zynga, Disney, GAMELOFT, UBISOFT, κ.α. σε συνεργασία με την Apple ρίχνονται στην μάχη για τη δημιουργία των καλύτερων mobile games που κυκλοφόρησαν ποτέ σε smartphones! Ενδεικτικό είναι αυτό που αναφέρει η ίδια η Apple, ότι τα games στο μοντέλο iPhone 6 Plus θα είναι σε υψηλότερη ανάλυση κι από αυτή που θα έχουν οι next generation κονσόλες παιχνιδιών!!
Με νέο λειτουργικό σύστημα iOS8 (απόλυτα βελτιωμένο σε σχέση με τις πρώτες εκδόσεις του) με την ταχύτερη ανταπόκριση, και με πληθώρα εφαρμογών (smartphone applications) που δεν υπήρχαν ποτέ ξανά σε ενα iPhone. Όπως για παράδειγμα το “The Health app”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μετρήσει όλες τις φυσικές του δραστηριότητες/λειτουργίες, από το πόσα σκαλιά έχει ανέβει, πόσοι είναι οι σφιγμοί και η πίεσή του, πόσες θερμίδες κατανάλωσε μέσα στην ημέρα, μέχρι πόσο ποιοτικός ήταν ο ύπνος του! Ένας «προσωπικός γιατρός» σε μία μόνο εφαρμογή!
Ακόμα κι η μεταφορά και αποθήκευση αρχείων και φωτογραφιών μέσω iCloud βελτιστοποιούνται. Έπειτα από το πρόσφατο ‘χακάρισμα’ και την ‘διαρροή’ φωτογραφιών διασημοτήτων στο διαδύκτιο, το iCloud γίνεται ‘οχυρώνεται’ με τέτοιο σύστημα κρυπτογράφησης που ούτε η αντίστοιχη υπηρεσία του FBI δεν κατάφερε να το ‘σπάσει’…!!!
Για όλους εσάς που ποτέ πριν δεν είχατε ένα iPhone, δεδομένων όλων αυτών των χαρακτηριστικών που αναφέραμε (και ακόμα περισσοτερων), μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε?? Ακόμα και η αναλογία τιμής-προϊόντος είναι δελεαστική! Με την τιμή του βασικού μοντέλου iPhone 6 να κυμαίνεται από 739 έως 978 ευρώ σύμφωνα με τη χωρητικότης μνήμης και του iPhone 6 Plus με 16 GB αποθηκευτικού χώρου στα 859 ευρώ (64GB-978 ευρώ / 128 GΒ-1099ευρώ), το μόνο που απομένει να σκεφτείτε είναι το χρώμα της θήκης που θα του βάλετε!!

*πηγές: http://www.apple.com/live/2014-sept-event/
http://www.news.gr/tech/tech-nea/article/187193/sthn-ellada-to-iphone-6-oi-times-polhshs.html
http://www.lifo.gr/team/spyrosvj/52629